2009. december 2., szerda

Bolognai penne csőben sütve




Hozzávalók:
50 dkg penne tészta, 2 evőkanál olívaolaj, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 50 dkg darált hús, 1 doboz vagdalt paradicsomkonzerv vagy 2-3 hámozott paradicsom (paradicsomlé), 1 pohár tejföl, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt, oregánó, bazsalikom, só, bors, vaj.
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben az olajon megfonnyasztott hagymához adjuk a húst, megpirítjuk.
Hozzáadjuk a vagdalt paradicsomot, kevergetve felforraljuk, sóval, borssal és a zöld fűszerekkel ízesítjük.. Kb. 30 perc alatt, kis lángon készre főzzük, hozzákeverjük a lecsepegtetett főtt tésztát.
Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-tojásos-sajtos keverékkel, forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

4 megjegyzés:

Nelli írta...

Kedves Jutka!

Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

Nelli

Jutka írta...

szia Nelli
várom a részleteket J.

Karesz írta...

Naponta egyszer szoktam enni, persze nem egyfolytában, de mikor ide benézek, akkor mindig elfog a kísértés!
Nem lehetne az, hogy valami másról dumálhassak Veled? Hátha abban nem lenne annyi kísértés, mert ez mégis csak disznóság, hogy amit megtennék, az vagy árt az egészségnek, vagy a törvény tiltja, netán illetlen lenne, esetleg erkölcstelen is, de ha nem, akkor biztos, hogy hizlal!
Ez bizony keserves dilemma!
Őszintén örvendek, hogy levetted azt a ronda piros háttérszínt, mert alig lehetett kisilabizálni az írásodat. :-)
Most így már nagyon jó!

Nelli írta...

Szia Jutka!

Hát akkor itt a link: www.menuguide.hu

Köszi a segítséget!

Kellemes karácsonyi készülődést!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...