2010. február 8., hétfő

Csülkös babgúlyás


Hozzávalók:
1 db füstölt csülök, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya, 20 dkg kolbász.
A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evőkanál liszt.
Só, bors, babérlevél.
A csipetkéhez: 1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk, vagy 1 tojásból galuska.

Elkészítése:
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni.
Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük.
Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék és a csülök, ekkor kezdem fűszerezni, majd belevágom a kolbászt.
Ezután csinálok egy magyaros rántást (hagyma, fokhagyma, pirospaprika) és berántom.
Csipetke vagy galuska tésztával gazdagíthatjuk és készre főzzük.

3 megjegyzés:

Andi írta...

Imádooom!!!!!

Garffyka írta...

Szaladok, viszem a nagytányért! Ugye kapok egy adagot? :)
Kenyeret, uborkát és kanalat is viszek :)

Móni írta...

Nyertél egy díjat, gyere, vedd át :).