2010. március 17., szerda

Mézes-mustáros csirke


Hozzávalók:
1 csirkemell
1 kis fej hagyma
olaj

bors
2-3 dl tejszín
1 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
szójaszósz
Én tettem bele egy kevés MAGGI Mézes-mustáros csirke alap fűszerkeveréket, ami nagyon jó ízt adott a csirkének.

Elkészítése:
A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon párolni kezdjük. Közben a felcsíkozott csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, majd a hagymához adjuk, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hús megpuhult, és kicsit meg is pirult, rácsorgatjuk a mézet, és karamellizáljuk egy kicsit, majd ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a mustárt és egy kevés szójaszószt. Pár percig forraljuk, amíg besűrűsödik, aztán ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

ZuccheroFilato írta...

Szia,
Koszi szèpen hogy meglàtogadtàl!
Megyek èn is kivàncsiskodni a receptjeid kozott!
Aniko

ZuccheroFilato írta...

Szia,
Koszi szèpen hogy meglàtogadtàl!
Megyek èn is kivàncsiskodni a receptjeid kozott!
Aniko

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...