2010. március 11., csütörtök

Tárkonyos krumplileves füstölt tarjával


Hozzávalók:
0,5 kg füstölt tarja, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 6 krumpli, 1 zöldségleves kocka, 2 tojás, tejföl, só, bors, tárkony, ecet

Elkészítés:
A füstölt tarját előző este beáztatom, majd odateszem főni, amikor már majdnem megfőtt a hús a hagymát megdinsztelem pici olajon, rárakom a felkarikázott répát és a felkockázott krumplit. Jól átforgatom és beleteszem a húst, felengedem a húslével, borssal, leveskockával és tárkonnyal fűszerezem.
Mikor a zöldségek megpuhultak, "beleengedem" a tojásokat.
A végén kis ecetet adok hozzá, tejföllel tálalom.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádnám

Jutka írta...

Meghívtalak :)

crazychick írta...

Uh, jól hangzik! Még a nyál is összefut a számban!:) Tesztelni fogjuk!;)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...