2010. április 14., szerda

Dunahullám


Hozzávalók:
A tésztához:
37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3 evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt 7 db tojás 25 dkg kristálycukor

A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg)

A tetejére:
15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű pudingpor

A mázhoz:
3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ez gyönyörű!!!