2010. április 1., csütörtök

Gyros házilag tányéron



Hozzávalók:

kb 0,5 kg csirkemell
gyros fűszer
natúr joghurt
fokhagyma, kapor vagy joghurtos salátaöntet por
1 fej jégsaláta
hagyma
kígyóuborka, savanyú
paprika
paradicsom
krumpli
Elkészítése:
Egy serpenyőbe pici olajat hevítünk .A csirkemellet vékony csíkokra vágva Görög fűszerrel megszórva, 20 percig állni kell hagyni,majd az olajon megpuhítani.
A salátát, hagymát, az uborkát, fel szeletelni, közben elkészíteni az öntetet, én 3 dl. joghurthoz adok 1-öntet port.
Megsütjük a szalmakrumplit, rárakjuk a csirkemellet majd a salátát.
Végül öntet kerül a tetejére, amelyet joghurt és tejföl keverékéből készítünk, hozzá fokhagymát, vagy kaprot és sót adunk.Csípős szószt kínálunk mellé.
Pitában vagy tányéron hasáb burgonyával a legkelendőbb. Én most pita nélkül készítettem.
Hamar elkészülő gyors ebéd vagy vacsora, nagy melegben nem is kell ennél több.

2 megjegyzés:

Andi írta...

A világ legjobb kajája....remélem maradt még, megyek hozzád ebédre!

Bianka írta...

Nagyon guszta. Szeretem

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...