2010. április 8., csütörtök

Brokkoli krémleves


Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db burgonya
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
szerecsendió

bors
Elkészítése:
A brokkolit annyi vízben, hogy ellepje odatesszük főni,beletesszük a hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és felforraljuk, ha szükséges hígíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...