2010. április 8., csütörtök

Brokkoli krémleves


Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db burgonya
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
szerecsendió

bors
Elkészítése:
A brokkolit annyi vízben, hogy ellepje odatesszük főni,beletesszük a hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és felforraljuk, ha szükséges hígíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...