2010. május 27., csütörtök

Calzone pizza


40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só.
Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverem (kovász), majd a többi lisztből kevéssel betakarom, letakarom és meleg helyen kétszeresére kelesztem. Kb. negyed óra után hozzáadom a sót és a vizet, majd jól elkeverem. A tésztát úgy mint a rétestésztát párszor a deszkához csapkodom és cipót formálok belőle. Meglisztezem, letakarom és kb. egy óra hosszat kelesztem. 4 részre osztom, és ovális formára nyújtom a kezemmel. Ízlés szerint pizzakrémmel és feltétekkel megpakolom az egyik felét (sonka, gomba, hagyma, paprika, mozarella, bazsalikom, oregánó, bors), a másikat pedig ráhajtom. A széleit összenyomkodom, a tetejét bevagdosom, hogy a gőz távozhasson sülés közben. Előmelegített sütőben megsütöm.

4 megjegyzés:

Deborah írta...

Ezt én is mentettem! A papanas receptje máris a megjegyzéseim közt... senki nem fog csalódni ha megkóstolja;)

Moni írta...

Te felicit pentru minunatul blog si pentru delicioasele retete !

Jutka írta...

Névtelen..köszönöm:)

Vicuska írta...

Finom harapnivaló!!!

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...