2010. május 22., szombat

Kapros túrós galuska

Liszt, tojás, kapor, túró, tejföl, bors, só.
A tojásokat egy edényben dolgozzuk össze a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk. A tésztát galuska-szaggatóval szaggassuk lobogó, sós vízbe. A víznek folyamatosan forrnia kell és időnként meg kell keverni, hogy ne álljon össze. Ha a tészta megfőtt, a galuskát leszűrjük. Egy nagyobb edénybe öntjük, hogy könnyen össze tudjuk keverni a tehéntúróval, a tejföllel és az apróra vágott kaporral. Sóval, borssal ízesítjük. Majd tálalás előtt jó alaposan összemelegítjük.

1 megjegyzés:

Andi írta...

Tökéletes!!!
Viszem a receptet!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...