2010. május 15., szombat

Mákos-kókuszos krémes(Penészke)

A recept EDÓ-tól származik!
Hozzávalók:
Tésztához:

6 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg mák (darálatlan!), , 8 dkg kókuszreszelék, 3 ek liszt, fél cs. Sütőpor,
Krémhez:
6 tojás sárgája, 7 ek cukor, 5-6 ek liszt, 6 dl tej, 3 cs. Vaníliás cukor, 250 g margarin
Tetejére:
2 cs. Neszkávé, háztartási keksz (kb 150 g), kókuszreszelék

Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval és a cukorral.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mixerrel beledolgozzuk.
Sütőpapírral belelt tepsibe ontjuk, 180 fokon kb 15 percig sutjuk.
A krémhez a tojás sárgákat a kétféle cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk, felontjuk a tejjel. Lassú tűzön főzzük amíg besűrűsödik.
Amikor langyosra hűlt, hozzákavarunk 250 g margarint.
Összeállítás:
A krém 3/4-ed részét rákenjük a tésztára, kirakjuk háztartási keksszel.
A krém 1/4-ed részét összekavarjuk a kávé porokkal, rákenjük a kekszre.
Megszórjuk kókuszreszelékkel, pár óra múlva szépen lehet szeletelni.

6 megjegyzés:

Edó írta...

Kedvencunk:)

Jutka írta...

Nagyon finom..csak most kostoltam meg :)

Bianka írta...

Ez valóban isteni lehet

ginko írta...

Ha olyan finom mint ahogy kinéz akkor diktálom a címet a postázáshoz:)Nem ígérem, hogy azonnal de kipróbálom.

Hajnalka írta...

Nagyon guszta! Elmentem ezt is, csak legyen időm és kedvem annyi midnent kipróbálni, amit tőletek mentegetek:-))

Névtelen írta...

SZia!
Nemrég jártunk Romániában, és ott ettünk egy nagyon finom mákos-kókuszos süteményt, aminek a receptjét a háziasszonyunk nem igazán akarta elárulni. :P
Esetleg tudnál segíteni? MIndenhol a neten csak ezt a sütit adja be, de Én nem ezt keresem. :(
Ott az alsó vastagabb tészta mákos(darált) fehér piskóta(csak tojásfehérjés) volt, rajta vaníliás krém, majd jött egy vékonyabb barnás tészta (tippünk szerint ez készült a sárgájából, kevés kakaóval), erre megint krém került, majd a tetejére kókuszreszelék. Állítólag elhöttyintette a titkolózó :), hogy 1-1 dl olaj-víz párost is tesz a tésztákba. Ezt ismerem, jó módszer. DE a süti nevére lennék kiváncsi, no meg a teljes receptre. Tudsz segíteni? Nagyon megköszönném! Szia!
Viki

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...