2010. augusztus 19., csütörtök

Csirkés penne gombával és kukoricával


--> --> -->


Hozzávalók:
50 dkg penne tészta vagy makaróni, 1 csirkemellfilé , 20 dkg gomba,  fél doboz kukoricakonzerv, 1 vöröshagyma,  kevés olaj,  5 dkg vaj,  5 dkg liszt,  7 dl tej,  só,  bors,  szerecsendió, oregánó,  reszelt sajt (parmezán, mozzarella, füstölt stb).
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A kukoricát lecsöpögtetjük, a hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A csirkemellfilét apró csíkokra/kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, aztán mehet rá a gomba. Sózzuk, borsozzuk, megpároljuk. Ha puha, kiszedegetjük, megint egy kis olajat öntünk a serpenyőbe és megsütjük benne a csirkekockákat. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, halvány barnára pirítjuk és mehet bele lassan, fokozatosan a tej. Közben egy kézi habverővel állandóan kevergetjük. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Ekkor jön az összeállítás. Egy kisebb szögletes tepsi aljára csurgatunk a besamelből, rárakunk egy sor kifőtt tésztát, megint kevés mártás, majd megszórjuk kukoricával, gombával, csirkével, sajtot morzsolunk rá. Újabb tészta, besamel, töltelék. A tetejére megint besamel és reszelt sajt kerül. Mehet a sütőbe, 180 fokon sütöttem kb. 20-30 percig, először fólia alatt, majd a végén anélkül, hogy a sajt megpiruljon.
 

3 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon klassz recept! :)

Jutka írta...

Ami, köszönöm érdemes kipróbálni :)

Sz. Zita írta...

Hmmm.., de fincsi lehet. Nagyon szeretem a kukoricát, meg a csirkemellet is. Ki kell próbáljam :) Köszi