2010. szeptember 15., szerda

Töltött burgonya

 A recept Yasmine-től származik a Kifőztük 7. számában jelent meg, nagyon finom és hamar elkészíthető.


Hozzávalók:

  • 10 db burgonya
  • 4 tojás
  • 1 közepes hagyma
  • 2 szelet húsos szalonna
  • 3 szelet sonka
  • 1 kaliforniai paprika
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • fokhagymapor 
  • só 
  • bors
Elkészítése: 

A krumplit sós vízben héjában megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megfuttatjuk a szalonnával együtt. A sonkát, a tojást és a paprikát apróra vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, kiskanállal kivájjuk a közepüket és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A krumplik belsejét, a tojást, sonkát, paprikát és a hagymás keveréket egy kanál tejföllel elkavarjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a krumplik belsejére kanalazzuk, a megmaradt tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta és nagyon rég készülök rá

monik írta...

Köszi a tippet,ugyanis a vacsora mindig nagy fejtörést okoz nekem"civilnek" :)
Ma ki is próbálom!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...