2010. október 1., péntek

Ecetes paradicsompaprika karfiollal

Hozzávalók: 


3 kg paradicsompaprika, 2 kisebb fej karfiol, szemesbors, babérlevél, 1,5 liter vízhez 1/2 liter 9 %-os cet, 2 kanál só, 20-30 dkg  cukor, kiskanálnyi befőzőpor.
A karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk, a nagyobbakat kettőbe, vagy négybe vágjuk, majd 5-10 percre enyhén sós vízbe tesszük.
A paprikát megmossuk, majd 4 fele vágjuk.
Elkészítjük a salátalevet és oda tesszük forrni. Ha már forr a lé a karfiolokat kis adagokban meglobbasztjuk, majd a paprikát is, vigyázva csak épp átforgatjuk a lében és szedjük is ki.
Az üvegek aljára babérlevelet és szemes borsot teszünk, és elosztjuk a karfiolt meg a paprikát.
A levet újra felforraljuk, beletesszük a befőzőport és a zöldségekre öntjük. Az üvegeket lekötjük, majd száraz dunsztba tesszük.



8 megjegyzés:

Bianka írta...

A karfiol a kedvenc savanyúm és a paprikát is nagyon szeretem

mellissina2 írta...

Kedves Jutka,köszönöm,hogy jöttél hozzám,biztos vagyok benne,hogy sokat tudok sütni-főzni Tőled!!!üdvözöl Mellissina2.még találkozunk!!!!

mellissina2 írta...

Jutka,a máktortát kiirtuk azonnal,de légyszi mond meg,a fehérjével mit csináltál?köszi!!Melli.vagyis Mellissina2.röviden csak Melli.

Gizi írta...

Csodaszép így az üvegbe, de gondolom ízre milyen finom lehet. Látom felkészültél a télre, sok finom savanyúságot tettél el. (most kicsit irigy vagyok.:)))

Alíz, Erdélyből írta...

Na pont igy készitem én is! :)))

trinity írta...

Nagyon guszta savanyúság! Jól jönne, mert idén nincs rá időm:((
A bloggerdíjat köszönöm szépen - a mai napon feltettem a blogomra és én is szeretettel küldöm Neked!

Vali írta...

Szerbusz!
Kérlek nézz be hozzám egy kis meglepetés vár.

Juci írta...

Mi is nagyon szeretjük!
A karfiolt beteszem a paprikákba!
Így is nagyon guszta!
Karácsonyt nen éri meg soha mert felfaljuk!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...