2010. október 24., vasárnap

Májjal töltött csirkecomb


Hozzávalók: 6 darab csirkecomb, 30 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 zsemle, 2 tojás, 3-4 darab közepes csiperke, 10 dkg olaj vagy zsír, ízlés szerint só, őrölt bors, csirkefűszer.
Elkészítése:
A combokat megmossuk, lecsöpögtetjük és a bőrét fakanál segítségével a combról óvatosan kissé fellazítjuk. A csirkecombokat befűszerezzük és kb egy órát állni hagyjuk. Időközben a májat a hártyáktól és a hájtól megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. 
A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát a zsiradék felén megfuttatjuk, hozzáadjuk az előkészített májat, jól átforgatjuk, megszórjuk borssal, majoránnával, kakukkfűvel és rövid ideig pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a megmosott, finomra vágott petrezselyem zöldet, a beáztatott, kinyomkodott zsemlét, majd ledaráljuk. A két felvert tojást és az apróra vágott gombát hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Az így elkészített tölteléket a csirkecombok bőre alá töltjük. A nyílást hústűvel összetűzzük vagy összevarrjuk. A combokat beáztatott római tálba (vagy sütőzacskóba) tesszük, és megkenjük a maradék zsiradékkal. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük és a csirkét magas hőmérsékleten megsütjük. Sütés közben többször meglocsoljuk a kisült pecsenyezsírral. A sütés végén a fedőt levesszük, a csirkét pirosra sütjük.

5 megjegyzés:

Ildy írta...

Jaj hogy én ezt mennyire imádom! Istenien néz ki!

egycsipet írta...

Gyönyörűek! :)

Bianka írta...

Nagyon szép

Névtelen írta...

El lehet a tölteléket előző nap készíteni,hogy aznap csak tölteni kelljen? Akkor is jó lesz? nem fok kiszáradni?

Jutka írta...

Kedves Névtelen,szerintem semmi baja nem lesz a tölteléknek ha hamarabb készítjük el, különösen ha egy dobozba vagy olyan edénybe tesszük bele aminek van födele., vagy csak egyszerűen lefóliázzuk :)