2010. november 4., csütörtök

Csicsóka krémleves

Hozzávalók:
50 dkg csicsóka, 2 darab közepes méretű krumpli, 5 dl zöldség alaplé, 5 dkg vaj, 1 fej közepes hagyma, zellerszár, só, bors, 2 dl tejszín, petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, a krumplit  meghámozzuk és kockára vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük a vajon, majd hozzáadjuk a krumplit és a zellert, felöntjük az alaplével. Hagyjuk néhány percet főni, majd beletesszük a meghámozott és apróra vágott csicsókát. Ezeket puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük amíg teljesen sima, daraboktól mentes folyadékot kapunk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és egy picit összeforraljuk. Díszítésként apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

5 megjegyzés:

Móni írta...

Fincsi lehetett. Nekem még mindig a hűtőben lapulnak a csicsókáim...

Ildy írta...

Csak egyszer kapnék már valahol csicsókát, úgy megkóstolnám.
Nagyon guszta a levesed!

Ildikó írta...

Jaj de jó, hogy feltetted ezt a receptet:). Tegnap kaptam egy szatyor csicsókát, és valami levest akartam belőle csinálni. A krumplit én alapból kihagytam volna belőle, de így fogok azt is beletenni. Köszönöm az ötletet mégegyszer.

Bianka írta...

Én még nem ettem csicsókát, biztos finom

Edó írta...

Látom mostanában krémleveseket esztek:)Na de Jutka,már csicsóka is??:P Hol vetted te?Fincsi lehet!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...