2010. november 3., szerda

Párolt sertésszelet

Hozzávalók:
Sertéscomb vagy karaj, zsír, só, egész bors,  25 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, leveskocka, 1 evőkanál paradicsompüré.

Elkészítése: A húst jól megmossuk, zsírban minden oldalát elősütjük, befűszerezzük és hozzáadva a fenti zöldségeket, rövid lében pároljuk. Ha megpuhult, a húst levéből kiszedjük, és felszeleteljük.
A visszamaradt zöldségeket pürésítjük, közben egy lábosban a zsírt felolvasztjuk, meghintjük liszttel, ezzel is rövid ideig pirítjuk, majd rászűrjük a hús párolólevét. Jól kiforraljuk, lezsírozzuk, utoljára elkeverjük benne a paradicsompürét, ezt a mártást tálaláskor a húshoz adjuk. Burgonyapürével tálaljuk.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Juci írta...

Istenien néz ki!
Gyakran készítem én is , imádjuk!

Kati írta...

jajj, de szeretem az ilyenfajta szaftos húsokat!!!!!!!!!!! :-)

Névtelen írta...

Jo fincsi

Judit Péter írta...

:) Mi is nagyon szeretjük!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...