2010. november 17., szerda

Sonkarolád

Hozzávalók: 

  • 10 dkg párizsi
  • 2 csemegeuborka
  • 6 főtt tojás
  • 2 főtt sárgarépa
  • 20 dkg főtt zöldborsó
  • 20 dkg vékonyan fölszeletelt gépsonka

A mártáshoz:
  • 1 dl étolaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 0,25 dl porcukor
  • 1 evk. mustár
  • őrölt fekete bors
  • fél citrom leve
  • 1 húsleveskocka
  • 4 dkg zselatinpor

Elkészítése:

A párizsit, az uborkát, a főtt tojást, a főtt sárgarépát kockára vágjuk.
Mindezeket tálba rakjuk, az előzőleg megfőzött zöldborsóval összekeverjük.
A sonkával egy kicsi, de magas tűzálló tálat vagy őzgerincformát körben kibélelünk.
A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 evk. vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik.
Langyosra hűtjük, majd a mártással meg az előkészített hozzávalókkal összekeverjük.
Ezután a sonkával bélelt formába töltjük, elsimítjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.


7 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Ez a sonkarolád nagyon nagyon jól néz ki!!!!

Ottis írta...

Nagyon guszta, még soha nem készítettem!

Bianka írta...

Nagyon extra

Kati írta...

Fú!!! Tényleg nagyon guszta! Megvan a névnapi menünk!!! Köszönöm! :-)

Juci írta...

Szép színes , szeretem...

Dia írta...

Nagyon tetszik!
Nézz be hozzám!: http://fozni-jo.blogspot.com/2010/11/ujabb-figyelmesseg-koszonom.html

Ildy írta...

Mutatós!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...