2010. november 3., szerda

Tejszínes hagymakrémleves

Hozzávalók:
5-6 fej közepes hagyma
1-2 fej fokhagyma
1,5 l húsleves (2 leveskockából)
2 dl tejszín
1 kanál liszt
bors
petrezselyemzöld
pirítós kenyér
reszelt sajt

Elkészítése: 

A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk rajta. Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjuk reszelt sajttal.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Mézigörl írta...

Csatlakozom Biankához! :))))

Edó írta...

Egszerű,de annál finomabb és elegánsabb ez a leves!Következőben én is ezt főzöm.

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...