2010. november 7., vasárnap

Újházy pulykanyak leves

 Hozzávalók:
1 kg pulykanyak, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, szemes bors, gyömbér.
 Elkészítése:
A pulykanyakat feldaraboljuk, megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózzuk. Kis lángon (takarék) főzzük. Mikor a hús megfőtt, a levest átszűrjük. A zöldségeket vékonyan felszeleteljük. A tésztát egy kevés sós vízben a darab gombával együtt megfőzzük. A zöldségeket, a húst és a levesbetétet levesestálba tesszük és felöntjük a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Kati írta...

Pulykanyakból még nem készítettem - nálunk általában egybe tesszük a mélyhűtőbe a baromfi aprólékot -, ebből szoktam. A kedvenc levesem. :-)

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...