2010. december 13., hétfő

Töltött fasírt

Hozzávalók: 
80-90 dkg darált hús, 7 tojás, 2 közepes hagyma apróra vágva, kb. 4 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió, pirospaprika, 2-3 zsemle vagy 3 szelet kenyér, víz + tej (az áztatáshoz), zsemlemorzsa a szóráshoz.
Elkészítése:
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a hagymát, pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet. Ezalatt összevágjuk a zsemlét, és egy tál (fele-fele) vizes-tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és beledolgozzuk a húsba. Beleütünk egy tojást és megszórjuk ételízesítővel. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozunk. A húst két részre osztjuk, és két hurkát gyúrunk. A hurkák tetejét levágjuk és mindegyikre teszünk 3-3 főt tojást, majd betakarjuk hússal. Ecsettel megolajozzuk a fasírtok tetejét és óvatosan megszórjuk zsemlemorzsával, vigyázzunk, hogy a tepsire ne szóródjon a morzsából mert odaég. Alufóliával letakarjuk, sütőben 1 órát sütjük, majd a fóliát levesszük és szép pirosra sütjük. Ha aranybarnára sült a sütőből kivesszük, kihűlve szeleteljük és tálaljuk.

4 megjegyzés:

Ditta írta...

Én töltött fasírtnak ismerem szoktam is készíteni,nagyon szépen mag csináltad,gyönyörű a tálalás!:)

Bianka írta...

Nagyon finom, szeretjük, nálunk Stefánia

Juci írta...

Már rég készülök készíteni, de valahogy mindig elmarad.
A tied remekül sikerült!

trendo írta...

Itt járt Trendo, elcsent egy szelettel! :)))

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...