2011. január 16., vasárnap

Morva sörgulyás, azaz sörös pörkölt

Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár, 1 dl olaj, 20 dkg hagyma, 2 evőkanál édes őrölt paprika, 8 dkg paradicsompüré, 2 burgonya, 5 dl barna sör, 1 paprika, köménymag, só.

Elkészítése:
 A húst kockákra daraboljuk. A felkarikázott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a paprikát és enyhén megbarnítjuk. Erre az alapra helyezzük a megsózott húst, megszórjuk köménymaggal és megpirítjuk. A fele sörrel felöntjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt burgonyát és a paprikát . A maradék sört hozzáöntjük és addig pároljuk, míg a hús megpuhul és a lé besűrűsödik. Ha szükséges, vizet is önthetünk alá. Párolt savanyú káposztával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta!

Juci írta...

Ez a pörkölt nagyon jól néz ki, finom lehet!