2011. február 2., szerda

Brokkolis csirkemell


Hozzávalók:
  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • 15-20 dkg brokkoli
  • olívaolaj
  • Provence-i fűszerkeverék
  • 2 evőkanál vaj
  • reszelt sajt
  • szerecsendió
  • bors

  A csirkemelleket befűszerezzük, közben egy serpenyőben olajat hevítünk, amiben hirtelen kisütjük a húsokat. A brokkolit rózsákra szedjük és sós vízben megfőzzük.
A brokkolikat lecsöpögtetjük, ráhelyezzük a húsokra úgy, hogy teljesen betakarjuk vele őket, megszórjuk reszelt sajttal és tűzálló edényben pirosra sütjük. Végül rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. 

7 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta :)

Ottis írta...

Biztos finom!

Kati írta...

Szeretem az ilyen töltött húsféléket.

mellissina2 írta...

Nagyon guszta!!!!!

kismazsi írta...

Ez nagyon jól néz ki, és még a fogyis kosztomba is belefér!! köszi!

a mi kis életünk írta...

Tegnap ez volt az ebéd, nagyon finom volt:)

Vicuska írta...

Örülök ennek a receptnek, mert szeretem a brokkolit, étvágygerjesztőnek látszik ez a kreáció!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...