2011. február 25., péntek

Gesztenyés elefánt könnycsepp


Már nagyon rég készülök megsütni ezt a sütit, az ötletet Ottis-tól lestem el, nagyon finom, mindenkinek ajánlom:)

Hozzávalók a piskótához:
4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó por, csipet só, egy evőkanál olaj, egy kávéskanál sütőpor.
Hozzávalók a töltelékhez: 
25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone krémsajt, 2 dl tejszín habbá verve, 3 evőkanál kapucsínó por,  2 banán (de lehet többet is rakni).
A tetejére: csokimáz

Elkészítése: 
A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük, időközben hozzáadjuk az olajat és a cukrot kanalanként, majd a kemény tojáshabhoz egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és folyamatosan verjük. Végül óvatosan belekavarjuk a kakaóval elvegyített lisztet. Kivajazott közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.  Nedves konyharuhára borítjuk és óvatosan feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a hozzávalókat habverő segítségével összekeverjük, majd miután kihűlt a piskóta óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, rátesszük a közepére a banánokat és újra feltekerjük.  A tetejét megkenjük csokimázzal, kb. fél órát betesszük a hűtőbe.

5 megjegyzés:

Colors in the Kitchen írta...

ez nagyon finom lehet!

Ottis írta...

Jutka drága, guszta lett nagyon!

Bianka írta...

Guszta, és hát gesztenyés, ami mindent visz :)

Juci írta...

Álom! Yamy! Yamy!

kismazsi írta...

Húú, de jól néz ki!! Biztos nagyon finom is lehet!!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...