2011. február 16., szerda

Mozzarellás-gombás pulykatekercsek

Hozzávalók:
4 nagy szelet pulykamell, 10 dkg mozzarella, 10 dkg gomba, csirkefűszer, só, bors, 2 dl. tejszín, olaj, petrezselyemzöld, reszelt sajt
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk és félbevágjuk. Hat evőkanál olajjal, sóval, borssal elkeverjük a megmosott és felaprított petrezselyemzöldet.  Ezzel a keverékkel megkenjük a hússzeleteket, majd a hússzeletekre ráhelyezünk egy szelet mozzarellát, pár szelet gombát.  A húst óvatosan feltekerjük és egy jénai tálba rakjuk és ráöntjük a tejszínt és kevés reszelt sajtot szórunk rá. Végül lezárjuk a tálat, és 220 fokos sütőben egy órán átsütjük a húst, majd levesszük a tál tetejét és 10 perc alatt készre sütjük az ételt.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Finom biztos, remek recept!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...