2011. február 16., szerda

Nyúl boros mártásban

Hozzávalók:
1 kisebb nyúl, 1 nagy fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 kanál paradicsompüré, 1 dl. vörösbor, babérlevél, só, bors, tej, zsír, liszt, tejföl, 1 kávéskanál mustár
Elkészítése:
A nyulat feldaraboljuk és egy napig sós tejben tartjuk. Másnap a darabokat leitatjuk, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban hirtelen kisütjük. Zsírjában megforgatjuk az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a fokhagymát, paradicsompürét, bort, babérlevelet, egy kissé megsózzuk. Belerakjuk a húst és lefedve pároljuk. A tejfölt elkavarjuk a mustárral és a raguhoz adjuk. Ha szükség a mártást még borral pótoljuk, de a végén csak kevés leve kell legyen mint a pörköltnek. Galuskával vagy makarónival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...