2011. február 16., szerda

Tejszínes-brokkolis pulykamell

Hozzávalók:
60 dkg pulykamell, 1 fej brokkoli, olívaolaj, csirke fűszerkeverék, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 5 dl. tej, reszelt sajt, szerecsendió, só és bors. 
Elkészítése: 
A pulykamellet szeletekre vágjuk, befűszerezzük, közben egy serpenyőben olajat hevítünk, amiben hirtelen kisütjük a húsokat. A brokkolit rózsákra szedjük és sós vízben megfőzzük. A tejet feltesszük forrni, közben a felolvasztott vajból a liszt segítségével rántást készítünk, majd hozzáadjuk a forró tejet. A besamel-mártást sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt sajttal ízesítjük. Akkor jó, ha kellően besűrűsödött.
A brokkolikat lecsöpögtetjük, ráhelyezzük a húsokra úgy, hogy teljesen betakarjuk vele őket. A besamelt a zöldséges húsra öntjük, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal és tűzálló edényben pirosra sütjük. Végül rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. 

7 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Ottis írta...

Guszta!

Mrita írta...

Ínycsiklandóan finom és guszta.
Üdv.
Mrita

Mrita írta...

Ínycsiklandóan finom és guszta.
Üv. Mrita

kismazsi írta...

Hmmm! De jól néz ki! Amikor az oldaladra tévedek,mindig éhes leszek, olyan guszták az ételeid!

Lizann írta...

Két napja vettem egy szép fej brokkolit, gondoltam csinálok belőle krémlevest, de amikor megláttam a receptedet inkább e mellett voksoltam. Nem bántam meg, nagyon fincsi lett. Köszi a receptet!

mellissina2 írta...

Nagyon jó receptjeid vannak!!!!