2011. február 25., péntek

Velővel töltött sertéskaraj


Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj, 
  • 20 dkg sertésvelő, 
  • 15 dkg póréhagyma, 
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 40 dkg rizs, olaj, 
  • 15 dkg liszt, 
  • 15 dkg zsemlemorzsa, 
  • 2 db tojás, 
  • só, bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:
A velőt megpucoljuk, megmossuk és a felesleges vizet lecsepegtetjük.
A hagymát vágjuk kockára és kevés olajban üvegesre pirítsuk meg, ebbe mehet a velő. Fűszerezzük sóval, borsal, pici vegetával, és csipetnyi pirospaprikával. Óvatosan kevergetve készre sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Ha egy vastag szeletet kettévágunk úgy, hogy az egyik oldalánál nem vágjuk szét, akkor kapunk nyitott szeletet. Klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és beletöltjük a velőt. A szokott módon panírozzuk, lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába mártjuk. Forró olajban kisütjük. 

5 megjegyzés:

Mrita írta...

Kedves Jutka!
Ez nagyon finom és nagyon gusztusos.
Üdv. Mrita

starfi írta...

nyamm :) nagyon szeretem :))

családi tűzhely írta...

Hú, de régen ettem ilyet, nagyon jól néz ki!

Juci írta...

Na tessék! Itt van egy finom velős recept!
Haragszom az uramra, mert nem volt hajlandó megvenni a fagyasztott velőt hétvégére ,pedig a listára felírtam.
Már nagyon rég kivánooom!

Maria írta...

Imádom, az egyik kedvencem!!!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...