2011. március 10., csütörtök

Diós és kókuszos kiflik

Hozzávalók:
50 dkg liszt, egy borospohár olaj, 1 tojás, 1/2 csésze tej, 1 csomag élesztő (dió nagyságú), egy pici só, félmarék cukor.


Elkészítése:

A tejben az élesztőt kevés cukor és tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókból könnyű tésztát gyúrunk.
16 cipót csinálunk, kinyújtjuk és megkenjük olvasztott zsírral, majd minden cipót derelyevágóval 8 részre osztunk. Felcsavarjuk, hagyjuk kicsit kelni ( kb. 20 perc ) és zsírral kikent tepsibe megsütjük.
1 pohár cukorból kevés vízzel szirupot főzünk, még a meleg kifliket belemártjuk a szirupba, majd a darált dióba vagy kókuszba.

3 megjegyzés:

jehudit írta...

Öööö....mennyi élesztő? Csak mert nagyon szimpi a recept és szívesen megcsinálnám. :)

Ottis írta...

Guszta, nagyon!

Bianka írta...

Fincsi mindkettő, de ha nagyon kell választani akkor diós :)

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...