2011. április 18., hétfő

Legényfogó leves

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell, 30 dkg csirkemáj , 20 dkg zöldborsó, 20 dkg gomba, 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, 2 dl főzőtejszín 2 dl tejföl,  1 teáskanál citromlé,  2 fej vöröshagyma, olaj, só, fehér bors, tárkony, esetleg egy húsleveskocka vagy előzőleg félretett húsleves

Elkészítése:
Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket a borsót, répát, zellert, gyökeret, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel és húslével (esetleg kockát teszünk bele).
Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt (előtte érdemes simára kikeverni). Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges).
Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet. (Így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben).

5 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Ha most szólok, még a déli f12-es busszal leküldheted a mai adagunkat. Ja, s csak 2 személyre.
löszönöm :p

Jutka írta...

Sajnos az már elfogyott, de van még egy kevés a Radauti csorbából..nemsokára felkerül az is :)

judit60 írta...

Nagyon finom, én is szoktam készíteni.

Alíz írta...

Majd számolj be arról is, kit sikerült elcsábítani vele. :))) Egyébként játékra hívlak, nézz be hozzám!

Bianka írta...

Nagyon finom