2011. április 7., csütörtök

Tavaszi tekercs


Aki szereti, a kínai konyhát most megtanulhatja, hogyan kell otthon elkészíteni a tavaszi tekercset. Könnyű finom ételrecept, amelyet egyszerű elkészíteni. 
Fagyasztott réteslapot vásároltam, mikor már kész volt a töltelék és a sütésre került a sor, akkor derült ki, hogy a réteslap fahéj ízesítésű, így rohantam vissza az üzletbe másikat vásárolni, de annál jobban sikerült, érdemes kipróbálni :)


Töltelék:
20-30 dkg darált hús (lehet csirke, pulyka, sertés  vagy akár marhahús is)
3 szál újhagyma 
3 gerezd fokhagyma
40 dkg édes káposzta laskára vágva
2 szál sárgarépa nagylukú reszelőn lereszelve
kevés gyömbér lereszelve (ha nincs akkor jó a szárított is)
3 ek. Szójaszósz
1 chili paprika (elhagyható)
kínai fűszer keverék (saját ízlés szerint helyettesíthető)

Tésztához:
30dkg liszt, 500 ml víz, só
Nem kell állni hagyni, kevés olajon teflon serpenyőben egyből lehet sütni a palacsintákat. Akkor lehet jól feltekerni ha még meleg.

Csípős édes szósz1 evőkanál méz
1 evőkanál szojaszosz
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál borecet
1 evőkanál kukorica keményítő
2 dl víz
1 kiskanál Erős Pista
A hozzávalókat összemelegítjük és kis tálkában tálaljuk.

Kevés olajon , erős tűzön Wokban vagy egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk a darált húst. Ha már elfőtt alóla a leve, akkor rádobjuk a hagymát, fokhagymát és kis pirítás után egyszerre adjuk hozzá a többi zöldséget. Ha félig megpuhult a zöldség, akkor ráöntjük a szójaszószt a kínai fűszerkeveréket és a chilit, szükség szerint utánasózunk.
A réteslapot szétbontjuk egy nyújtódeszkán, és 12 egyenlő részre vágjuk. Ha némelyik lap elszakad, tegyünk össze több réteget egymásra.
Ha kész a ragu a lapokra rákanalazunk, egy kevés hústölteléket elsimítjuk, és a tésztát feltekerjük. A széleit tojásfehérjével összeragasztjuk majd az így elkészült hústekercseket forró bő olajban aranysárgára pirítjuk. A végén papírtörlőn lecsepegtetjük és forrón tálaljuk.
Csípős-édes szószt kínálhatunk hozzá.

6 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Mindig is kiváncsi voltam erre az ételre...
Annyira jól néz ki nálad, hogy muszáj hamarosan elkészitsem...:)
Köszi a recit!!

Bianka írta...

De rég ettem, nagyon finom lehet

Éva írta...

Nagyon guszta ! Nem sok kínai ételt ettem eddig még, de biztos nagyon finom! Az elkészítése ennek az ételnek rutint kíván, mert elég összetett.

Ottis írta...

Nagyon jól néz ki!!!

Mrita írta...

Nagyon gusztusos és finom.

4Gyerek írta...

hűűű...jöhet(ne) ide is.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...