2011. április 8., péntek

Zellerkrémleves

Hozzávalók:


1 nagy fej zeller, 1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli, 1 kis fej hagyma, 2 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín (jó sűrű legyen), 2 evőkanál vaj, 2 húsleves kocka, só, bors, szerecsendió


Elkészítése:


A vajat felolvasztjuk, és megpároljuk rajta a vékony csíkokra vágott zellert és  krumplit. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük, majd leturmixoljuk. Hozzátesszük a húsleveskockát, fűszerezzük, elkeverjük a tejszínnel, tejföllel. Ha nagyon sűrű lenne, még teszünk hozzá vizet, és felforraljuk. Pirított kenyérkockákkal, esetleg reszelt sajttal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Köszönöm az ötletet, nagyon rég ettem

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...