2011. május 25., szerda

Erdélyi Raffaello szelet



Hozzávalók:
A krémhez: 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor, 10 db tojássárgája, 3 dl tej, 25 dkg Rama Sütőmargarin
A barna tésztához: 2 evőkanál rétesliszt, 3 evőkanál keserű kakaópor, 15 dkg darált dió, 15 dkg kristálycukor, 5 db tojásfehérje, fél csomag sütőpor
A fehér tésztához: 2 evőkanál rétesliszt, 15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg kristálycukor, 5 db tojásfehérje, fél csomag sütőpor
A díszítéshez: kókusz- vagy csokoládéreszelék


Elkészítése:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és a cukros habba forgatjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb.15-20 perc alatt megsütjük.
Eközben összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző kókuszos tésztát. 
A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá, azután szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz- vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, mielőtt szeleteljük.

12 megjegyzés:

Edó írta...

Nyammm!Na mindjárt lépek hozzád:))

4Gyerek írta...

van még? holnap reggel a Koronával jön Anyukám Pestről, s egész hozzánkig. Állomáson kinézzen?

Bianka írta...

Remekül néz ki

Nelli írta...

Juj, de finom lehet!Beneveznék rá!:-)

Jutka írta...

Elsőáldozásra készült, nagyon finom..egyik kedvenc :)
Sajnos már nincs belőle, majd legközelebb!

Ottis írta...

Nagyon szeretem!Guszta!

Éva írta...

Nagyon guszta sütemény!
Jutka "Tetszik az egyik recepted" nézzél be hozzám!

Alíz írta...

Kukkants be hozzám, egy kis meglepetés vár. :)

Vicuska írta...

Ez nagyon tetszik, finom lehet, ki fogom próbálni!

Ditta írta...

Hú ez nagyon finom lehet!

Emi írta...

Nagyon kedves emlékem fűződik ehhez a sütihez. A nyáron, hazalátogatásunkkor a tesvérem ilyet sütött! Most is érzem azt a bársonyos ízt a számban. Isteni!

Jutka írta...

Emi, igen ha valami hozzánk közél álló személyhez fűződik, úgy még kedvesebb emlék, na meg sokkal finomabb is :)

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...