2011. május 29., vasárnap

Mascarpónés eperkehely

Hozzávalók:
40 dkg eper
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliacukor

Az epret megpucoljuk és kb. felét összeturmixoljuk, maj belekavarjuk a mascarpónét a cukrot és a felvert tejszínhab egy részét.
A maradék epret felszeleteljük és lerétegezzük a krémmel, díszítjük tejszínhabbal és eperrel. Nagyon gyorsan elkészíthető és könnyű nyári desszert.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon mutatós és finom

Ottis írta...

Hű de jól néz ki!!!

Mónika írta...

Az ilyen desszertek a kedvenceim!

Éva írta...

Nagyon guszta!Most szívesen eltüntetnék egy pohárral!

Edó írta...

Nagyon guszta..s én megint nem kaptam belőle:)

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...