2011. május 29., vasárnap

Provanszi flekken

Hozzávalók:
4 nagy szelet ujjnyi vastag, kicsontozott sertéstarja, provanszi fűszerkeverék, só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítése:
A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után átdörzsöljük.
A húst legalább 1 nappal előbb befűszerezzük. A megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakjuk, és alufóliába vagy folpack fóliába csomagoljuk. Az étel elkészüléséig hűtőszekrényben tároljuk. A hússzeleteket az átforrósodott rostélyra rakjuk, és 10-12 percnyi sütés után megfordítjuk. Ha mindkét fele átsült, salátával tálaljuk. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta. 

3 megjegyzés:

Maria írta...

Nagyon finom lehetett!!

Ottis írta...

Guszta nagyon, én is ennék belőle bármikor!

Bianka írta...

ÁÁÁ ez nagyon jó

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...