2011. május 15., vasárnap

Spagetti paradicsomszósszal

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 3 kanál olívaolaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 db paradicsom
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • reszelt sajt
Elkészítése:
Egy fazékba vizet öntünk, hozzáadunk kevés sót és kifőzzük a spagettit.
Egy serpenyőbe forrósítunk két kanál olívaolajat, adjuk hozzá a fokhagymát. A paradicsomot forró vízbe rakjuk pár percig, így a héja könnyebben lejön, hámozzuk meg majd turmixoljuk és öntsük bele az olajba, ízesítjük sóval, borssal és addig keverjük, míg a paradicsom szósszá nem válik, körülbelül 2-3 percig. Kevés friss bazsalikomot apróra vágunk, majd a szószhoz kavarjuk.
A spagettit tányérra szedjük, teszünk rá szószt, majd megszórjuk reszelt sajttal és forrón tálaljuk.

4 megjegyzés:

Mrita írta...

Ez nagyon finom, mi is szeretjük.

Éva írta...

Nagyon guszta, szeretjük mi is !

Kati írta...

Egyszerű és nagyszerű, tetszik.

Citromhab írta...

Egyszerű és nagyszerű!! Mi is imádjuk:-))

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...