2011. május 29., vasárnap

Sportszelet

Hozzávalók a tésztához:
 35 dkg liszt, 15 dkg porcukor,  4 dkg vaj,  1 tojás,  3 evőkanál kakaó,  1 kávéskanál szódabikarbóna,  kb. 3 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

 5 dl tej,  2 csomag vaníliás puding,  25 dkg vaj,  25 dkg porcukor

A tetejére: csokimáz

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a kakaót, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztva lapokat sütünk belőle, ezalatt elkészítjük a krémet. A tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. Amíg hűl, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding már csak langyos, hozzákeverjük a cukros vajat. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat. Elkészítjük a csokimázat és a sütemény tetejére simítjuk. Nagyon finom, egyszerű és mutatós sütemény.
Máz nélkül is készíthetjük, ebben az esetben porcukorral hintjük meg. 
 A recept Garamvári Andreától származik!

4 megjegyzés:

Aleda írta...

Szombaton ettem ilyen sütit,ballagási bulin.Fincsi volt.

Helga írta...

Jaj, de finom! Ha már itt lenne előttem is késő lenne, úgy kívánom!

Bianka írta...

Nagyon szeretném

Edó írta...

Hát ez is milyen fincsi lehet!Mint minden sütid,amit kóstoltam.

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...