2011. június 30., csütörtök

Hagymás rostélyos


Hozzávalók: 
50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, zsír, olaj, vaj ,bors, só, liszt, gomba (elhagyható)
Elkészítése: 
A húst szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, törött borssal, majd lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütjük. A hagymát karikára vágjuk, lesózzuk, majd a húsra rakjuk és kissé megpirítjuk, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a szeletelt gombát, tejfölet kavarunk hozzá és krumpli, rizs vagy tésztakörettel tálaljuk.
Bármilyen savanyúság illik hozzá. Eredetileg gomba nélkül készítik, mindenképp nagyon finom.

17 megjegyzés:

Vicuska írta...

Az egyszerű elkészítés ellenére tényleg nagyon finom! Én a lisztbe mártás után rögtön sütöm a húst, mit ad a várakozási idő?

Éva írta...

Nagyon guszta! Ami azt illeti szívesen eszegetnék most egy ilyen tálból gombával együtt.:-))

sedith írta...

Jaj, de ínycsiklandó!:) És a színei!!! Rögtön indulok!!!:)

Jutka írta...

Így tanultam a nagymamámtól, sajnos már nem tudom megkérdezni miért is pihentette.
Idő hiányában én is már készítettem pihentetés nélkül is :)

Kati írta...

Nagyon finom lehet.

Jutka írta...

Szívesen látlak, épp várom a csíki bloggereket ..de nem jönnek :(

Ottis írta...

Nagyon jól mutat!

Anazar írta...

De remek kis tál!!

Mézeskalács írta...

Nagyon izgalmasan hangzik ez a változat. Én még csak mustárral, borssal pácolva és úgy megsütve a húst ismerem. A hagymát pedig külön ropogósra sütve hozzá. Imádom!!!

Márti írta...

Szeretnék átadni egy díjat! nézz be kérlek hozzám!

Okki írta...

Nagyon jól néz ki, és finom is :)

Mi hagymás szeletnek hívjuk :P

Fehérnyúl írta...

Nálunk is, mint Mézeskalácsnál a mustáros pácos előkészítés játszik. A hagymát meg lisztbe beforgatjuk és úgy szoktuk olajban kisütni.

De nagyon szép ez a tál.

Jutka írta...

Mézeskalács, Fehérnyúl
biztosan úgy is nagyon finom :)
Köszönöm!

Petra írta...

Imádom! Többször is erre az ételre esik a választásom, aztán 1 hétig beteg vagyok - az epém nem annyira szereti, mint én -, de megéri!

Petra írta...

Kedves Jutka!
Most látom csak, hogy kiraktad a blogomat, nagyon szépem köszönöm. Természetesen én is kiteszem a tiédet. Én egyébként Bács-Kiskun Megyében lakom, de Erdélyt is imádom!
Lesz is néhány Erdélyből származó ételem, amihez lehet, hogy szükségem lesz egy-két tanácsra. Jöhetek hozzád?

Bianka írta...

Nagy kedvencünk

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta! De rég ettem már...A tálalás is étvágygerjesztő!!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...