2011. június 24., péntek

Murkos rebarbaralekvár



Hozzávalók:
1 kg megtisztított és feldarabolt rebarbara, 3 db meghámozott és lereszelt murok (sárgarépa), 1 felhasított vanília rúd, 3 evőkanál citromlé, 80 dkg cukor


A rebarbarát meghámozzuk megmossuk, és feldaraboljuk. A murkot lereszeljük. Az üvegeket alaposan kimossuk, és hagyjuk lecsepegni. A megtisztított és feldarabolt rebarbarát, a murkot és a vaníliát egy nagyobb fazékba tesszük, hozzá öntünk egy kis vizet és feltesszük főni. Forrás után még kb. 5-6 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot majd ismét felforraljuk. Időnként kevergetve még kb. 45 percig főzzük. Amikor már elég sűrűnek érezzük a lekvárt, takarékra tesszük, majd forrón üvegekbe töltjük.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Azt nem mondom hogy kipróbálnám, de azt igen hogy szívesen megkóstolnám!

Bianka írta...

Én is megkótolnám

judit60 írta...

Tetszik az ötlet.Nézz be hozzám kérlek.

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...