2011. június 9., csütörtök

Ricottás-zöldborsós makaróni

Hozzávalók:
25 dkg Ricotta
40 dkg makaróni
20 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
20 dkg sonka
12 dkg mozarella
5 dkg vaj
2 dl. tejszín
petrezselyemzöld
só, bors


Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben odatesszük főni. 
A zöldborsót kevés sós vízben megfőzzük. Egy lábasba megolvasztjuk a vajat, beletesszük a zöldborsót és a csíkokra vágott sonkát és kb. 10 percig pároljuk.  A ricottát elkavarjuk a  tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd a sonkával összeforraljuk. A kifőtt és leszűrt tésztát a szószhoz adjuk, jól összevegyítjük és egy tűzálló tálba öntjük, megszórjuk a lereszelt mozarellával, a sütőbe 10-15 perc alatt kissé átsütjük. Forrón tálaljuk!

4 megjegyzés:

4Gyerek írta...

szeretjük a zöldséges tésztákat.

Bianka írta...

Tényleg nagyon finom lehet

Ottis írta...

Guszta nagyon!

Lívia írta...

Kedves Jutka!

Kérlek, hogy nézz be hozzám. Játékra hívlak.

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...