2011. június 28., kedd

Tojásos lecsó


Hozzávalók: 2-3 nagy fej vöröshagyma, 4-5 db. paprika, 2-3 db. paradicsom, 2 tojás, zsír vagy olaj, só, őrölt bors

Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikákat megfelezzük, kimagozzuk, majd szeleteljük fel kb. 1 cm-es csíkokra. A paradicsomokat is felaprítjuk. Egy serpenyőben dinszteljük üvegesre a vöröshagymát. Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát, néha megkevergetve, fedő alatt félig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a
felszeletelt paradicsomot, és fedő alatt, időnként megkevergetve pároljuk tovább a lecsót, amíg minden megpuhul. A felverjük, majd a paradicsom-paprika keverékhez öntjük, és folyamatos kevergetés mellett süssük a tojásokat, kb. 5 percig.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, melegen tálaljuk friss kenyérrel.
A lecsó egy olyan étel, amelyet mindenki a saját ízlése szerint készíthet el. Vigyázzunk, nehogy leégjen a lecsónk. Ha kell, adjunk még hozzá zsiradékot. Tojás mellett, és helyett tehetünk bele főtt rizst is.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Jutka, nézz be hozzám légyszíves, vár egy díj sok szeretettel:-))))

Bianka írta...

Imádnivaló

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...