2011. augusztus 22., hétfő

Kapros pulykacsorba


Hozzávalók:


60 dkg pulykacomb, 2 közepes burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 dl tejföl, 3 sárgarépa, 1 zeller, 1 paszternák, 5 dkg vaj, 1 evőkanál zöldkapor, 2 citrom leve, só, bors

Elkészítése: 
Helyezzük a pulykacombot egy nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedjük be a fazekat és főzzük alacsony lángon, kb. egy fél óra hosszat. Adhatunk még hozzá 1-2 csésze vizet, ha a leves túl vastag lett. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot, burgonyát és zellert. Pároljuk meg, amíg félig puha lesz. Tegyük a levesbe és főzzük tovább még egy óráig. Két citrom levével, sóval és borssal ízesítsük. Tálaljuk a kicsontozott hússal, hintsük meg kaporral és tetőzzük 1-2 evőkanál tejföllel.

5 megjegyzés:

Petra írta...

Nagyon guszta. Többféle levesre is láttam használni a csorba kifejezést. Megkérdezhetem, hogy melyik levest nevezitek tulajdonképpen csorbának?

4Gyerek írta...

nyújtom a tányérom.
ámbátorkodom megjegyezni, hogy jó lesz abban a narancssárgában (avagy kerámia, agyag vagy milyen színű) is.
a lényeg a kiszolgáláson lenne.

Bianka írta...

Én is kérek szépen egy adaggal

Aleda írta...

Nem sok levesbe teszek kaprot.Ezt szívesen megkóstolnám.

Gerdi írta...

Nagyon szeretem a csorbát, s még kapros is! Felséges lehet.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...