2011. augusztus 26., péntek

Vadas szelet zsemlegombóccal


Hozzávalók: 1 kg marhahús, 30 dkg pucolt, karikára vágott sárgarépa, 1-2 paszternák vagy petrezselyemgyökér, 2 fej hagyma, mind karikára vágva, 3 db babérlevél, 5-10 szem bors, só, paradicsomlé, mustár, tejföl, 1 evőkanál liszt, cukor. A húst felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk, kissé olajon megfuttatjuk, rárakjuk a hússzeleteket, a sárgarépát, babérlevelet, paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk és odatesszük főni. Mikor megfőtt a húst és a babérlevelet kiszedjük a fazékból és a zöldségeket botmixerrel pürésítjük, ha nincs botmixer, akkor egy szűrőn átpasszírozzuk.

1 kiskanál cukrot megpirítunk, és feltöltjük a húslével, majd ráöntjük a húsra a zöldségpürével együtt. 1 evőkanál mustárt, 1 dl. tejfölt, 2 kanál lisztet kikavarunk és  besűrítjük a húst. Zsemlegombóccal tálaljuk.

6 megjegyzés:

Petra írta...

Imádom. Nagyon guszta. De majd csak akkor készítek, ha nem lesz ilyen hőség.:)))

Éva írta...

Nagyon guszta, vendégségbe már ettem ami nagyon ízlett, de még nem készítettem el sajnos! Ez nagy hiba!:)

María írta...

Hát... a kapros pulykalevessel kezdeném, aztán jöhetne ez a fantasztikus vadas marhahús zsemlegombóccal. Imádnám:)!

Nea írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki. Örök kedvenc. A paradicsomlé újdonság számomra, de biztosan finom ízt ad neki. Legözelebb én is így csinálom majd.

4Gyerek írta...

zsemlegonbóc )öreg hibaÖ még nem készült nálam. csak máshol ettem. de a vadas....nyami.

Blogkonyha írta...

Ez a kedvenc ételem! Én egy picit másképp csinálom, ahogy a nagyitól, utána meg anyutól tanultam, de így is finom lehet!! Egy tányérral most jöhetne belőle! Szívesen megkóstolnám ezt a verziót is!!