2011. szeptember 25., vasárnap

Alma- és csípőspaprika ecetben

 Az almapaprikát, csípőspaprikát megmossuk, lecsepegtetjük. A szárukból annyit levágunk, hogy csak 1 cm maradjon, majd üvegekbe rakjuk. Ecetet forralunk két és félszer annyi vízzel, mint az ecet, sót(mérjük meg a cukros ecetes levet, ahány liter lé van annyi kanál sót tegyünk bele), szemes borsot, babérlevelet és bőven cukrot teszünk bele, általában 1 dl ecethez 10 dkg cukrot tegyünk, felforraljuk.
Az előkészített üvegekbe kis csokor jól megmosott és leszikkasztott zellerzöldet teszünk szárastól, 2-3 babérlevelet. Az ecetes levet forrón a paprikára öntjük, hagyjuk egy kissé hűlni, majd  leöntjük a levet, újra felforraljuk és ráöntjük a paprikára. Lekötjük és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszták, imádom a csípőspaprikát! Télen milyen nagyon finom az, érdekes szeretem de még nem tettem el eddig csak mindig csalamádét szoktam!

Blogkonyha írta...

Nagyon szépek lettek! Almapaprikát én is tettem el, de kéne még ilyen hegyes erős paprikát is! Ügyes vagy! Milyen jó lesz télen bontogatni a hazai savanyút...

4Gyerek írta...

Alíznál is, itt is almapaprika. Honnan jutottatok hozzá? én is, én is. szeretem.

Állj! Tudom. Cukkinivel azonos helyen árulják, csak nem Brassóban.

Jutka írta...

Tavaly fedeztem fel a piacon, nagyon jól sikerült. Én ezt szeretem, mivel nem veszélyes csípős. Biztosan lehet kapni Brassóban is :)

Rozsika írta...

Én is így szoktam készíteni,egyik kedvencem