2011. szeptember 25., vasárnap

Sajtos-tejföles csirkecomb


   Egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Nagyon szeretjük és gyorsan elkészíthető ez a sajtos csirkecomb. Elrontani lehetetlen. Amíg a köretet elkészítjük addig a hús is elkészül. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a csirkét.

Sajtos-tejföles csirkecomb 
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb, 15-20 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só, bors.
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés vízzel odatesszük párolódni. Amikor megpuhultak, kissé zsírjára sütjük, megszórjuk  reszelt sajttal és leöntjük a tejföllel. Kb. 5 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik hozzá. Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Barbi írta...

Nagyon ínycsiklandó! Ezt a párosítás szívesen megenném! Imádok rajta mindent! :)))

Vicuska írta...

Egyszerűsége ellenére nagyon finom!!!!

Petra írta...

Egyszerű és finom, nem is kell ennél jobb. :)))

Ottis írta...

Guszta és finom biztos!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...