2011. szeptember 15., csütörtök

Vese mustármártásban



Hozzávalók:
4 borjú- vagy sertásvese, 5 dkg vaj, 3 fej hagyma, liszt, 1 dl tejszín, 1 evőkanál mustár, só, bors
Elkészítése:
A veséket lapjával párhúzamosan félbevágjuk, a belsejében lévő erektől megtisztítjuk, majd hideg vízbe áztatjuk egy fél órára, közben a vizet néhányszor lecseréljük. A lecsöpögtetett vesét vékony  szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd lisztbe mártjuk. A vajat felhevítjük, amikor már habzik, beletesszük a veseszeleteket, és nagy lángon, a serpenyőt meg-megrázogatva mindkét oldalukat megsütjük. Eztán a serpenyőből kivéve félretesszük és melegen tartjuk.


A serpenyőbe beletesszük az apróra vágott hagymát, és közepesen erős lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a serpenyő aljára ragadt zsiradékot felkaparjuk, végül hozzáadjuk a mustárt. Tálaláskor a szósszal megöntözzük a vesét. Rizzsel kitűnő vagy natúrkrumplival tálaljuk.

2 megjegyzés:

Aleda írta...

Finom falat,megkóstolnám :)

Márti írta...

Én még soha nem ettem vesét, lehet, hogy ki kéne próbáljam !

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...