2011. szeptember 15., csütörtök

Vörösboros zúzapörkölt


Hozzávalók: 
1 kg pulyka- vagy csirkezúza, 3-4 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 evőkanál liba- vagy sertészsír, só, bors, pirospaprika. 
Elkészítése: 
A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikákat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk és szintén kockákra vágjuk. A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk és addig pároljuk míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már félig megfőtt akkor adjuk hozzá a bort. Köretnek puliszkát, galuskát, rizset vagy főtt krumplitt is kínálhatjuk.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Éva írta...

Nagyon guszta ! Így külön, hogy csak zuza nem szoktam csinálni, de ha pörköltbe teszek nagyon szeretjük!:-)

Gerdi írta...

Nahát, mi is zúzapörköltet ebédeltünk puliszkával:-) Vörösbor nélkül. Pedig össze sem beszéltünk...

Alíz, Erdélyből írta...

Wowww, ennyi finomság gyors egymásutánban! Jól éltek ti ott Csíkban! Mindegyikből kérek egy kis kóstolót. :)

Jutka írta...

Szívesen!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...