2011. október 6., csütörtök

Mákos guba



Hozzávalók:
6 nagyobb kifli, 1 liter tej, vaníliás cukor, 3 tojás, 15 dkg darált mák, 8 dkg cukor, 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A kifliket (az iskola kiflik tökéletesek) karikákra vágjuk és egy kivajazott jénai tál alját megrakjuk. A hideg tejbe belekeverjük a tojássárgákat, majd melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Ne hagyjuk felfőni! A mákot keverjük el a porcukorral. A kifliket locsoljuk meg a tejes keverékkel, és szórjuk meg mákkal. Így lerétegezzük a kiflit amíg el nem fogy. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon 25 percig sütjük. Vaníliasodóval tálaljuk.


Vanília sodó
1 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 liter tej
A vaníliás pudingport 1 dl, hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt a pudingporos tejet beleöntjük és kevergetve, újraforrásig a tűzön hagyjuk, majd időnként megkeverve, hűlni hagyjuk.

6 megjegyzés:

Petra írta...

Imádom, de valahogy nagyon ritkán kerül rá sor! Jó is, hogy eszembe juttattad, készítek is! :)))

Edó írta...

Én is rá kell vegyem magam,hogy készítsek,mert régóta kívánom!!Nagyon guszta

Éva írta...

Nagyon guszta és nagyon finom tud lenni!:))

Titi írta...

Nagy kedvenc! :)

Bianka írta...

100 éve nem ettem, most megkívántam

Illéskrisz Konyhája írta...

Ez bármikor jöhet, naptól, órától függetlenül....Finom!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...