2011. október 6., csütörtök

Milánói makaróni

Hozzávalók:
15-20 dkg fõtt sonka, 10 dkg sampinyon gomba, 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv vagy 3-4 paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 1 marhahúsleves- kocka, 1 teáskanál cukor, bazsalikomlevél vagy 1-1 púpozott mokkáskanál szárított bazsalikom, késhegynyi rozmaring és kakukkfû, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 30 dkg makaróni vagy spagetti.

Elkészítése:

A makarónit a szokásos módon megfõzzük. A hagymát megtisztítjuk majd nagyon finomra felaprítjuk, a megmosott és letisztított gombát a sonkával együtt metéltre vágjuk. A vajat egy lábasban felforrósítjuk, rátesszük a hagymát és fedõ alatt kissé megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a gombát. Megsózzuk, borsozzuk és fedõ alatt, saját levében puhára pároljuk. Ha már zsírjára sült, hozzáadjuk a paradicsomot és a sonkát, ezután együtt pirítjuk tovább még néhány percig. Rászórjuk a fûszereket, és ha szükség kevés vízzel pótoljuk. Kevergetve  összeforraljuk, ezután beleforgatjuk a fõtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórjuk és jól összekeverjük. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.

1 megjegyzés:

Petra írta...

A milánói viszont gyakran készül, mert a gyerkőcök kedvence! :)))

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...