2011. október 21., péntek

Pulykacomb római tálban körtével


Hozzávalók: 
2 felső pulykacomb, só esetleg csirkefűszer, bors, 1 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 4 darab körte (alma)

Elkészítése:
A combokat befűszerezzük, megszórjuk zúzott fokhagymával, ráöntjük a vörösbort és kb. 3 órára hideg helyre tesszük. A római tálat használat előtt legalább 15-20 percig (de jobb ha 2-3 óra) áztassuk hideg vízbe! Mindig hideg sütőbe tegyük a római tálat, mert különben megrepedhet. A forró sütőből kivett edényt ne tegyük hideg felületre, mindig konyharuhára vagy falapra helyezzük. A húsokat belerakjuk a tálba, majd a félbe vágott, magházától megtisztított körtéket rakjuk a combok köré, befedjük és kb. egy órát süssük, majd levesszük a fedőjét és hagyjuk amíg a hús megpuhul. Krumpli körettel vagy rizzsel tálaljuk.

3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta lett! Ritkán sütök római tálban, pedig nagyon jó, mert az ízek hatványozódnak és a saját gőzében sülnek-főnek az ételek. Fincsi ebéd!

Petra írta...

Jutka, ez nagyon finom lehet! Szeretem a gyümölcs-hús kombinációt. :)

Csiperke írta...

Nagyon guszta! Nagyon szeretem a húsokat gyümölccsel! Éhes is lettem, ahogy néztem a képeket...:))

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...