2011. október 29., szombat

Spagetti pestoval és sült csirkecombbal

A pesto hozzávalói: egy jó maréknyi friss bazsalikomlevél, 2-3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag, só és bors, őrölt parmezán.
Turmixgépben vagy mozsárban összepépesítjük a hozzávalókat. Először törjük össze a fenyőmagokat, majd a bazsalikomot tegyük hozzá, ezután öntsük fel lassan  olívaolajjal, majd a végén tegyük bele a sajtot, a sót és borsot. Az így készült szószt kanalazzuk a kifőtt tésztához és összevegyítjük. Nagyon finom bármilyen sült hús mellé, de önmagában is kiváló.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Na egy ilyenre mikor hívsz meg?Nagyon ízlene :) most meghívattam magam, mert megkívántam :)

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...